به گزارش خبرنگار مهر در قزوین حامد مانیفر، عصر چهارشنبه در نخستین کارگاه راهبرد توسعه شهر قزوین که در سالن اجتماعات قائم شهرداری منطقه دو قزوین برگزار شد از اجرای برنامه سی دی اس(CITY DEVELOPMENT STERATEGY) یا برنامه راهبرد توسعه شهر با هماهنگی دانشگاهی در قزوین خبر داد و گفت: برنامه CDS توسط سازمان ملل متحد با حمایت بانک جهانی پیشبینی شده که این اتفاق مهم در کشور ما نیز در جریان است که در کشور ما با اعلام حمایت بانک جهانی در سه شهر بندر انزلی، قزوین و شاهرود اجرا می شود.
معاونت شهرسازی و معماری سازمان مسکن و شهرسازی استان قزوین یادآورشد: انتخاب این سه شهر در کشورمان با توجه به ویژگیها و تهیه و اصلاح طرح جامع این شهرها صورت گرفته واجرای این برنامه کمک میکند تا پتانسیل درونی شهرها به خوبی رونمایی شده و در جایگاه منطقه ای و تبادلات اقتصادی تأثیر بسزایی داشته باشد.
وی اعلام کرد: به هر میزان که بررسی برنامه CDS جامع و کامل باشد مشارکتهای بیشتری را به دنبال خواهد داشت که در این رابطه می توان چشم انداز مطلوبی را از وضعیت منطقه تهیه کنیم.
مانی فر عنوان داشت: برنامه CDS مشارکت همگی و فراگیر را ازجانب مردم به دنبال دارد و کمک می کند تا از مشارکتهای مردمی با بسترهای اجتماعی به خوبی بهره مند شویم تا بتوانیم درهمه زمینهها از پتانسیل خود به نحو مطلوب استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: هدف از اجرای برنامه CDS رسیدن به مدیریت منسجم و یک پارچه است که میتوان به اهداف تعیین شده رسید چرا که با یک برنامه نوین و جدید با سیستمهای مدیریتی فرسوده یا ناکارآمد نمیتوان موفق شد.
معاونت شهرسازی و معماری سازمان مسکن و شهرسازی استان قزوین اظهار داشت: یکی دیگر از دستاوردهای برنامه CDS رشد اقتصادی است به طوری که با برنامه CDS میتوان قابلیتهای مناسب را برای رشد اقتصادی شهر دنبال کرد و از این طریق ارزش افزوده در اقتصاد شهری و غنیسازی منابع شهری در کنار فقر زدایی و کاهش فقر را به دست آورد.
وی افزود: به نظر میرسد این موضوعات و مباحثی که برنامه CDS دنبال میکند مشارکت و به کارگیری نظرات و ایدههای مردمی را به دنبال خواهد داشت.
مانیفر خاطرنشان کرد: آنچه ما در شهرها با مشکل مواجه هستیم نبود مجاری ارتباط مناسب مدیریت شهری و حاکمیت با کانونهای اجتماعی است.
وی تأکید کرد: شورایاری و شورای محله ها برای ارتباط هرچه بیشتر مدیریت شهری با مردم شکل گرفته است تا از طریق ارتباط زمانی بسیار کوتاه با شهروندان اطلاع رسانی مطلوب را میان مدیریت شهری و شهروندان شهر صورت گیرد هر چند لازمه این ارتباط وجود ساز و کار لازم برای یک ارتباط سازمان یافته است که متاسفانه دراین زمینه دچار نقصان هستیم و مدیریت شهری برای رفع این نقصان از برنامه CDS میتواند به نحو مطلوب استفاده کند.
معاونت شهرسازی و معماری سازمان مسکن و شهرسازی استان قزوین عنوان داشت: در جریان ارتباط مدیریت شهری با شهروندان به یک جریان اجتماعی نیازمندیم تا بتوانیم در مقابله با رخدادهای طبیعی غیر منتظره با برنامه مناسب اقدام کنیم و با استفاده مناسب از پتانسیل شهری خدمات مناب را ارائه کنیم.
وی یادآورشد: در واقع باید از بسترهای اجتماعی برای مواقعی که با رخدادهای دور از انتظار روبرو میشویم، استفاده کنیم چرا که حوادث در یک لحظه اتفاق میافتد و ما با برنامهریزی لازم میتوانیم شرایطی را به وجود آوریم تا در رخدادهای طبیعی و غیر طبیعی آسیب کمتری ببینیم از طرفی برنامه CDS کمک میکند تا در پرداختن به معضلات اجتماعی با راهکارهای متناسب و برنامهریزی شده شرایطی را به وجود آوریم تا پیوستگیهای جامعه تقویت شوند.
مانیفر خاطرنشان ساخت: سازمان مسکن و شهرسازی استان قزوین برای برنامهریزی کلان در شهرهای استان برنامههایی را پیشبینی کرده است که از آن جمله میتوان به برنامه CDS و دستور کار 21 اشاره کرد که در قزوین در حال پیاده شدن است.
وی ادامه داد: ما امیدواریم اجرای این برنامهها در مجموعه شهری قزوین بتواند پیوند مناسبی را ایجاد کند زیرا برای هرکدام از این طرحها به لحاظ اهمیتی که دارند و شرایط و ویژگیهایی که بر آنها مترتب است هیئتهای راهبردی تشکیل شده است و در این هیئتهای راهبردی اختیارات لازم داده شده تا برنامهها با حضور و نظر بسیاری از نخبگان تهیه و تدوین شود.
وی توضیح داد: برنامه CDS در ساختار خود گروهها و مجامعی را پیشبینی کرده تا مشارکت مردم را در تعیین چشم انداز به میزان بالایی افزایش دهد البته در این زمینه گروههای اجتماعی مانند گروه محیط زیست، مجمع شهری و صاحبنظران حضور و مشارکت دارند.
معاونت شهرسازی و معماری سازمان مسکن و شهرسازی استان قزوین عنوان داشت: ما انتظار داریم برنامه CDS بتواند به انسجام بیشتر شهر و افزایش سطح رقابت پذیری در شهرموثر باشد.
راهبرد توسعه شهری موجب مشارکت بیشتر مردم می شود
مسعود نصرتی شهردار قزوین هم تشکیل کارگاه شهری در راستای جلب مشارکت اقشار و گروههای مختلف اجتماعی در فرآیند راهبرد توسعه شهری را مهم ارزیابی کرد.
وی افزود: در سالهای اخیر رشد روز افزون شهر نشینی به خصوص در کشورهای در حال توسعه، تغییرات سریعی را در روند توسعه و تعداد جمعیت شهرها رقم زده که نیازمند مدیریت و کنترل آگاهانه است به طوری که پیشبینیها نشان می دهد تا سال 2030 حدود 61 درصد و تا سال 2080 حدود 80 درصد مردم جهان شهرنشین میشوند.
وی اعلام کرد: این در حالی است که سالانه بیش از 93 میلیون نفر به جمعیت کنونی جهان افزوده میشود که بیش از 82 میلیون نفر از این جمعیت در کشورهای جهان سوم متولد میشوند.
نصرتی عنوان داشت: تغییرات سریع در نحوه شهرنشینی و گسترش روزافزون شهرها حکم می کند تا تغییراتی در نحوه برنامه ریزی آنها هم صورت بگیرد و برنامهها از جامع نگری و آینده نگری بیشتری نسبت به روشهای پیشین برخوردار شود.
نصرتی خاطرنشان کرد: مهمترین ویژگی راهبرد توسعه شهری، مشارکت همه جانبه و گسترده مسئولان اجرایی سطوح مختلف حکومتی و دست اندرکاران عرصههای مختلف شهر در فرایند تدوین چشم انداز توسعه آتی شهر و تعیین اولویتها در برنامههای اجرایی است که به منظور دستیابی به اهداف بلند مدت تدوین میشوند.
وی تأکید کرد: برنامه CDS بر مواردی چون شفاف سازی چشم انداز آتی شهر، بهره مندی از مشارکت اقشار مختلف مردم و دست اندرکاران، تدوین راهبردهای بلند مدتی که برنامههای کوتاه مدت از آن استخراج میشوند، آموزش و ظرفیت سازی برای گروههای مختلف، جذب سرمایه و توسعه اقتصادی، تخصیص بهینه منابع در شهر و ترسیم میزان مصارف منابع شهری در آینده پیش بینی شده است.
شهردار قزوین عنوان داشت: مهمترین هدف راهبرد توسعه شهر ایجاد زمینهها و بسترهای لازم برای توسعه شهری پایدار از طریق مشارکت تمامی سازمانها و نهادهای دخیل در اداره شهر و نیز مشارکت شهروندان و افزایش ظرفیتهای سالم سازی محیط شهری است.
در ادامه این همایش در خصوص راهکارهای مشارکت بیشتر مردم در مدیریت شهری بحث وتبادل نظر شد.
نظر شما